HIFU vs RF: Hoe verschillen deze huidverstrakkingstechnologieën van elkaar?

HIFU en RF zijn populaire behandelingstechnologieën voor huidverslapping, maar hoe verschillend zijn ze en is de ene beter dan de andere?

Rimpels, fijne lijntjes en een verslapte huid zijn enkele van de grootste zorgen van patiënten. Aangezien de huid collageen verliest en minder elastisch wordt, zijn dergelijke effecten niet te vermijden.

De dermis laag van de huid bestaat uit collageen, elastine, hyaluronzuur en fibroblasten, waarbij collageen van type I ten minste 80% van deze laag uitmaakt. Elk van deze bestanddelen zorgt voor structuur, stevigheid en elasticiteit, dus zonder deze begint de huid op natuurlijke wijze te verslappen.

Vanaf de leeftijd van 25 jaar begint de collageenproductie van ons lichaam te vertragen. Het collageenniveau kan zelfs elk jaar met 2% dalen. Levensstijl en genetica zijn twee van de belangrijkste factoren die bepalen hoe drastisch het collageenniveau daalt.

Dankzij de vooruitgang in de cosmetische technologie is een chirurgische facelift een laatste redmiddel geworden om deze veel voorkomende tekenen van veroudering tegen te gaan. High-Intensity Focused Ultrasound (HIFU) en Radiofrequency (RF) behandelingen zijn nu de voorkeursbehandelingen voor patiënten die een minder invasieve en gemakkelijke optie willen. Onze hifu behandeling in Amsterdam (High Intensity Focused Ultrasound) is momenteel de meest efficiënte behandelmethode om diep ingebed vet weefsel te verminderen. Door het gebruik van een ultrasonische concentrator wordt tijdens een behandeling zeer hoog geconcentreerd ultrasone geluid op specifieke weefsel structuren gericht waarop vetweefsel of overvloedig vochtige structuur is gelegen.

HIFU vs RF: de essentie

HIFU

High-intensity focused ultrasound-gebaseerde technologie gebruikt ultrasone energie om weefsels onder het huidoppervlak te verhitten. Dit proces zorgt ervoor dat er nieuw collageen wordt gevormd, waardoor het doelgebied geleidelijk strakker en strakker wordt. Het resultaat op lange termijn is een jeugdig, gelift uiterlijk dankzij de verstrakking van de onderliggende structuren van de huid.

HIFU-behandelingen worden vaak uitgevoerd om gebieden zoals de kaaklijn, hals, wenkbrauwen en voorhoofd te behandelen. In principe kunnen alle gebieden worden behandeld waar lijntjes, plooien en rimpels het vaakst verschijnen als gevolg van een afname van de elasticiteit.

Om een grotere nauwkeurigheid te garanderen, is het apparaat dat tijdens elke sessie wordt gebruikt, voorzien van een visueel hulpmiddel. Bovendien zijn de behandelingen snel en pijnloos wanneer ze worden uitgevoerd door een gekwalificeerde huidverzorgingstechnicus.

Het aantal benodigde sessies is afhankelijk van de leeftijd en de conditie van de huid. In veel gevallen kunnen patiënten na slechts één HIFU-behandeling tot twee jaar lang het gewenste resultaat bereiken.

RF

Radiofrequente technologie maakt gebruik van elektromagnetische golven om de diepe lagen van de huid te verhitten. Dit proces zorgt ervoor dat het lichaam eiwitten vrijmaakt die de productie van nieuwe collageenvezels stimuleren. Om beschadiging van de huid te voorkomen, wordt de temperatuur tijdens de sessie gecontroleerd en beheerst.

RF-therapie kan de huid van zowel het gezicht als het lichaam strakker maken en liften door de collageen- en elastineniveaus te verhogen. Na een aantal sessies kunnen patiënten een merkbare verbetering van hun uiterlijk verwachten.

Elke sessie duurt minder dan een uur, is comfortabel en vereist geen downtime.

HIFU vs RF: Wat is beter geschikt?

Iedereen wordt anders ouder en vertoont duidelijke tekenen van veroudering. Genetica speelt een hoofdrol in hoe uw huid veroudert, maar ook levensstijl draagt bij aan de snelheid waarmee de huid veroudert.

Eén manier waarop de huid reageert op volumeverlies is door te zakken, vooral in het midden van het gezicht, op de wangen en de slapen. Dit zorgt voor een mager, vermoeid en verouderd uiterlijk. RF-sessies in combinatie met cosmetische injecties kunnen dit type volumeverlies tegengaan.

De tweede manier waarop de huid kan reageren is door te verslappen – dit is het resultaat van een verlies aan elasticiteit en collageen. HIFU-behandelingen helpen de SMAS-laag van de huid aan te spannen, waardoor een verslapping wordt tegengegaan. Het kan zich ook ontdoen van overtollig vet en weefsel in het ondergezicht dat het verslappingseffect verergert.

Tenslotte reageert de huid ook op een afname van collageen door rimpels, met name rond de ogen, lippen, kaaklijn en wenkbrauwen. Wanneer rimpels de voornaamste zorg zijn, kan een combinatie van RF, HIFU en cosmetische injectiebehandelingen een positief effect hebben.

In sommige gevallen hebben patiënten last van rimpels en verslapping, en in dat geval is een combinatiebehandeling sterk aan te bevelen. HIFU- en RF-behandelingen kunnen echter niet tegelijkertijd worden uitgevoerd en daarom is een persoonlijk behandelplan vereist.

ULTRAcel Q+

De ULTRAcel Q+ behandelingen van Cynosure maken gebruik van de HIFU-technologie om hardnekkige vetcellen te verminderen en de huid in het gezicht en op het lichaam strakker te maken.

ULTRAcel Q+ is het volgende niveau in HIFU-technologie en verandert de spelregels als het gaat om het verminderen van vet en het strakker maken van de huid in het gezicht en op het lichaam.

ULTRAcel Q+ is snel uitgegroeid tot een van de populairste oplossingen voor huidverstrakking op de markt en biedt een aantal voordelen, waaronder

  • Snelle behandelingen
  • Minimaal ongemak
  • Geen uitvaltijd
  • Langdurige resultaten
  • Verstrakking en contouren
  • Lift en maakt glad voor een jongere uitstraling

PRO MASTERS is een Schoonheidssalon in Amsterdam Zuid en staat aan de top van alle schoonheidssalons in Amsterdam. Als je jezelf wilt verfraaien, bezoek dan deze salon Het is heel gemakkelijk om bij PRO MASTERS een afspraak te maken. Maak je afspraken voor of na werktijd, in het midden van de week, eens per maand of op een speciale datum naar keuze.